Recordplayer Book

By MerelTjilp, 13 juni 2005

2005 Als kind speelde ik graag met mijn vaders oude platen. Met een tandenstoker en een stukje papier kon ik de platen beluisteren. Zulke simpele materialen en technieken zijn tijdloos en wilde ik daarom inzetten bij mijn afstudeer project: Koolstof & Kalk .

Koolstof en Kalk is een onderzoek naar wat er gebeurd met het menselijk lijf na overlijden. Een van de bestanddelen van crematie-as is koolstof. Er zijn bedrijven die hier diamanten uit weten te maken door middel van hitte en druk. Waarom zouden deze diamanten alleen gebruikt worden als sierraad? De naald van een platenspeler is ook van diamant. De papieren verpakking van de naald en de ingesproken brief op vinyl is gelijk ook de speler. Door met de hand aan de plaat te draaien, hoor je de boodschap.

recordplayer2