NIJVER | heden Zuiderzeemuseum

By MerelTjilp, 12 september 2011

2011 In deze tentoonstelling van Studio Makkink & Bey voor het Zuiderzeemuseum worden verbanden gelegd tussen oude productieprocessen uit het Zuiderzeeverleden en hedendaagse vertalingen van industrie op maat. De aandacht ligt steeds meer bij het proces van ontwerpen en de handeling. Binnen dat proces creeëren jonge kunstenaars en ontwerpers eigen ambachten en eigen kleine industrieën. Het verhaal over de aanleg van de afsluitdijk, het droogleggen van nieuw land en het veranderen van zee in een meer is verteld over 3 niveau’s: GROND | heden over het graven en droogleggen, NIJVER | heden over de omschakeling van visserij naar nieuwe ambachten voor de vissers uit het voormalig Zuiderzeegebied en WONDER | heden over de culturele uitwisseling die over zee  door de scheepsvaart kon plaatsvinden.

 

• concept • samenstelling collectie • design tentoonstelling • productiebegeleiding •
wonder1wonder2wonderkaswonderkas2kledingportrettennijver1schets