Ervaring

Het was altijd al duidelijk dat ik de creatieve kant op zou gaan. Het was dan ook geen verrassing dat ik aan de Design Academy Eindhoven ging studeren. Daar koos voor de afstudeerrichting Man & Wellbeing omdat ik was aangetrokken tot de onderzoeksgedreven aanpak van die richting en de vrijheid wat betreft het eindproduct dat dit onderzoek zou moeten opleveren.

Mijn stage bij Jurgen Bey sloot feilloos hierbij aan en bood een mooie kans Rotterdam te ontdekken. Ik bleef na mijn stage betrokken als freelancer en ben na mijn afstuderen in vaste dienst gegaan bij Studio Makkink&Bey. In de periode dat ik hier werkte heb ik aan veel projecten mogen meewerken als senior designer. Wat betekend dat je het hele proces van concept tot design en productie doorloopt en leidt.  Zodoende ben ik oa 4 weken in China geweest als Artist in Residence voor Contrasts Gallery en 2 weken in New York om de Droog Design store in Soho op te bouwen.

Dankbaar voor alles dat ik heb mogen leren bij Studio Makkink&Bey besloot ik in 2011 dat het tijd was voor een volgende stap. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging en vond deze bij OD. De overstap was voor velen misschien niet voor de hand liggend, maar bleek goed uit te pakken. Bij OD leer ik alles over branding en hoe merkidentiteit zich vertaald naar een sterk verpakkingsontwerp.

Daarnaast ben ik altijd als amateur met muziek bezig geweest, tot ik pianoles nam en nummers ging schrijven. Nu speel ik als singer songwriter op toetsen in mijn band Tjilp en heb voor een klant van OD naast de visuele huisstijl ook de muzikale huisstijl verzorgd. Sinds juli 2017 heb ik een artist profile op Spotify en zal ik met enige regelmaat nieuwe nummers publiceren: https://open.spotify.com/artist/

 

juli 2011 – heden : Designer bij OD

OD ontwikkeld creatieve concepten voor verpakkingen. OD is gericht op het maken van onderscheidende designs, waarmee merken het verschil maken in hun markt. De designs zijn voor een groot deel afhankelijk van de reputatie van een merk. Daarmee bouw je meerwaarde en relaties op. Logisch dat OD graag mee-ontwerpt aan merken en bij voorkeur kiest voor een integrale aanpak. Dat betekend dat OD ook merkstijlen vormgeeft, die naast de verpakkingen de relatie leggen met consumenten. www.od.eu

 

maart 2005 – juli 2011 Senior Designer bij Studio Makkink&Bey

Studio Makkink & Bey wordt geleid door architect Rianne Makkink en designer Jurgen Bey. Ondersteund door een design team runnen zij  hun designbureau sinds 2002. Studio Makkink&Bey begeeft zich in de verschillende domeinen van de toegepaste kunst en onderzoekt daarbij de spanning tussen het publieke en privé domein. En kritische houding tegenover het ontwerp van publieke ruimte, architectuur, interieur, tentoonstellingen en product is daarbij de kern. www.studiomakkinkbey.nl

 

februari 2009- oktober 2010 mede oprichter KLADblok

KLAD-blok is een collectief van ontwerpers uit verschillende disciplines die samen gedurende een werkjaar onderzoek doen naar een overkoepelend thema. Het doel is van elkaar te leren door de verschillen in aanpak. Doordat ieder lid een andere achtergrond heeft en het thema anders benadert, kan er een gedegen onderzoek gevoerd worden. In 2009 is een manifest opgesteld en onderzoek gedaan naar het thema “Roem”. Het resultaat hiervan is gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2009, hiervoor heeft KLADblok subsidie ontvangen van het fonds BKVB.

 

januari 2006 – oktober 2007 Designer Tijdelijk Ontwerpers Verbond

Een collectief van ontwerpers die gezamenlijk een expositie bouwen ter gelegenheid van de Dutch Design Week. Iedere ontwerper realiseert hiervoor een individueel project bij een bepaald thema.

 

januari 2004 – juli 2004 Stagaire bij Jurgen Bey
sept 1999 – juni 2005 Student Design Academy Eindhoven

 

Zie ook mijn LinkedIn